miercuri, 27 martie, 2024

Vaslui: Au pierdut totul, iar acum cer ajutorul autoritatilor

Distribuie:

Publicat:

Zeci de vasluieni si-au pierdut in ultimii ani locuintele, iar acum bat la usile primariei in speranta ca vor obtine un loc unde sa se adaposteasca. Este vorba de cei care au avut apartamente, dar din diverse motive au ramas fara ele. Unii le-au pierdut pentru ca au avut datorii foarte mari si au fost executati silit, altii le-au vandut, dar nu au mai reusit apoi sa isi cumpere alta casa in loc. Toti asteapta acum sprijin de la autoritatile locale.

 ”Am pierdut casa acum doi ani. Ne-a luat-o banca. Nu a fost vina noastra ca nu am mai reusit sa achitam ratele. Am avut o afacere care nu a mers si am pierdut totul. E normal sa ne ajute si pe noi primaria nu doar tiganii care au cate o droaie de copii”, ne-a spus o vasluianca.

 Primarul Vasile Paval spune ca i-ar ajuta pe toti acesti necajiti, dar in municipiu, problema locuintelor sociale este una destul de delicata. In ultimii ani nu s-a construit nimic , iar casele nationalizate care erau inchiriate in trecut sunt insalubre si nu asigura un confort decent. Pe lana acesti vasluieni, alte sute de familii de tineri isi doresc cu disperare o casa.

”E o problema deosebita pe aceasta tema. Nu au locuinta. Au pierdut-o si e din ce in ce mai greu. Casele nationale unde ii gazduiam sunt insalubre, iar cele construite sunt insuficiente. Va trebui sa avem o  abordare mult mai ampla  pentru proiectul de buget de anul viitor, cu mult mai multe locuinte sociale. Am peste 400 de cereri de la familii tinere  care isi doresc o casa. Saptamana viitoare vom mai da cateva apartamente  prin ANL dar nu am rezolvat acesta problema. Am facut demersuri pentru inca 200 de locuinte , dar niciun raspuns”, ne-a declarat primarul Vasile Paval.

 Locuintele sociale reprezinta un lux pentru autoritatile locale, care ar trebui sa le construiasca, si pentru vasluienii care au mare nevoie de ele. La aceasta data, la Primaria municipiului Vaslui sunt inregistrate sute de cereri si exista doar sase locuinte sociale. Numai anul trecut, s-au adunat peste 150 de solicitari de locuinte sociale din partea vasluienilor care nu au nici o sansa sa-si cumpere casa. “Cele mai multe solicitari vin de la familii fara venituri si cu multi copii. Din pacate, numarul celor care au avut sanse sa se mute in case noi este foarte mic, la fel cum sunt si fondurile pe care le avem la dispozitie pentru acest capitol. Daca s-ar face o revizuire a solicitarilor primite, se va constata ca o parte dintre cei care au cerut locuinte au gasit o solutie”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img