sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vaslui : Bacteria E.coli, gasita in apa de la Spitalul Judetean de Urgenta

Distribuie:

Publicat:

Vaslui : Bacteria E.coli, gasita in apa de la Spitalul Judetean de Urgenta

Apa care curge la robinetele Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui este infestata cu E.coli, potrivit unor analize efectuate la probe recoltate de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui.
Probele au fost prelevate la sfarsitul lunii mai, in baza unui contract de monitorizare pe care unitatea medicala il are cu DSP.
“In urma efectuarii analizelor organoleptice, fizico-chimice si microbiologice pentru probele de apa potabila prelevate in data de 27.05.2019, in cadrul derularii programului de monitorizare la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, s-au inregistrat neconformitat ai unor parametri, la trei puncte de prelevare. Mentionam ca toate cele trei puncte de mai sus sunt situate in acelasi corp de cladire”, se arata intr-un comunicat al DSP Vaslui.
Autoritatile confirma prezenta bacteriei in probele prelevate din cladirea unde functioneaza Sectia de Pediatrie si centrala termica a unitatii medicale.
Urmeaza ca dupa primirea rezultatelor noilor probe prelevate astazi, 10 iunie, conducerea SJU Vaslui sa ia toate masurile necesare remedierii situatiei.
Totodata, DSP Vaslui ii informeaza pe pacientii si personalul acelui corp de cladire sa nu consume apa de la robinet.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img