vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: barbat retinut pentru infractiuni rutiere

Distribuie:

Publicat:

În data de 11 octombrie, ora 20:55, Politia Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Călugareni, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, în zona unui popas turistic, a avut loc un accident rutier, fiind avariate mai multe autoturisme.

La fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat de 30 de ani, din localitatea Vaslui, județul Vaslui, care se deplasa din direcția Negrești-Vaslui a acroșat, în zona unui popas turistic de pe strada Călugăreni, din municipiul Vaslui, un număr de 5 vehicule staționate pe partea dreaptă a drumului, în afara părții carosabile.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,09 mg/L alcool pur în aerul expirat. Mai mult, polițiștii au constatat și faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital, însă a refuzat prelevarea de probe biologice pentru stabilirea concentrației de alcool pur în sânge

           În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de "refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice", "conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere", prevăzute și pedepsite conform  art. 335, alin 2 și art. 337,  din Codul Penal.

Împrejurările producerii evenimentului rutier vor fi stabilite cu exactitate odată cu finalizarea cercetărilor în dosarul penal deschis în cauză.

Conducătorul auto a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img