marți, 16 aprilie, 2024

Vaslui: Cine greseste, plateste !

Distribuie:

Publicat:

 In luna ianuarie 2018 s-au efectuat un numar total de 158 controale la agentii economici din judetul Vaslui, din care:

• 71 controale in domeniul relatii de munca

• 87 controale in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Din numarul total de angajatori verificati, pentru neconformitatile constatate de inspectorii de munca, au fost sanctionati  58 angajatori din care :

• 7 angajatori in domeniul relatiilor de munca, din care 3 angajatori a fost sanctionati pentru folosirea de munca nedeclarata,  

• 51 angajatori in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Au fost aplicate un numar total de 111 sanctiuni contraventionale, valoare totala a amenzilor aplicate fiind de 65.000 lei,  din care :

• 8 sanctiuni in domeniul relatiilor de munca, valoare totala a amenzilor aplicate in domeniul relatiilor de munca fiind de 65.000 lei.

– pentru  munca nedeclarata au fost sanctionati 3 angajatori care foloseau 6 persoane fara forme legale de angajare – s-au aplicat amenzi in valoare de 60.000 lei.

• 103 sanctiuni in domeniul securitatii si sanatatii in munca, valoare totala a amenzilor aplicate in domeniul securitatii si sanatatii in munca fiind de 0 lei

Sanctiunile au fost aplicate pentru urmatoarele neconformitati constatate din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca : neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de munca, neasigurarea examenului medical la angajare si periodic, neefectuarea instructajului de protectia muncii, lipsa echipament de lucru si de protectie, neasigurarea materialelor necesare informarii si instruirii lucratorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de munca.

Tot in aceasta perioada au fost comunicate 9 evenimente la locul de munca care sunt in curs de cercetare in vederea stabilirii cauzelor si imprejurarilor in care s-au produs.

 " Conform  planului anual de control si a programului cadru de actiuni, vom demara controale pe toate domeniile de activitate. La nivelul Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui, se vor desfasura actiuni de informare si constientizare cu privire la modificarea salariului brut in contextul transferului contributiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii de la Legea 62/2011 reglementate prin art. VII din OUG nr. 82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative, registrul general de evidenta a salariatilor si transformarea muncii nedeclarate in munca declarata" a declarat Chirvase Gheorghe , Inspector Sef – Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img