joi, 28 martie, 2024

Vaslui: Cum sa iti bati joc de un oras! Primarul Vasile Paval nu vede strazile pline de gropi -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Municipiul Vaslui are o infrastructura jalnica. Strazile sunt pline de gropi, reteaua de apa si canalizare e varza. In cartiere oamenii se lupta cu mizeria si cu noroiul si cu toate ca ne aflam in mileniul trei, habar nu au ce inseamna civilizatia.

Dezghetul a desfacut practic asfaltul de proasta calitate in bucati. Au aparut gropi peste tot, iar cel mai greu de circulat este pe varianta. Soferii se plang fie ca isi strica masinile, fie ca pot produce accidente. Situatia nu pare a avea rezolvare de vreme ce edilul Vasile Paval este mai preocupat de plantarea unor panselute si nu de infrastructura. Primaria are alocati bani in buget, in fiecare an, pentru flori si spatii verzi. Infrastructura nu este o prioritate. De ea isi bate joc de ani de zile primarul PSD Vasile Paval.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns traficul infernal care blocheaza orasul, soferii sunt nevoiti sa ocoleasca si gropile ivite cu zecile dupa ultimele ninsori.
Cine alege sa circule pe varianta trebuie sa treaca prin craterele adanci care s-au format in asfalt. Acestea sunt din pas in pas. Asa ca soferii sunt nevoiti fie sa le evite, fie sa incetineasca atunci cand ajung in dreptul lor.

Sofer: "Destul de greu. Mi-e mila de masina si de banii mei. Asa ca facem slalom".

Situatia se repeta si in multe alte zone din oras. Sunt strazi care au o singura banda de mers, pe sens, iar soferii nu au pe unde sa ocoleasca gropile asa ca sunt nevoiti sa le ia in plin.Sofer: "Rup masina. Doar ce am scos-o din service si in doua zile se face varza."

Cei mai nemultumiti sunt taximetristii – care sunt nevoiti sa strabata zilnic orasul in lung si in lat
Sofer taxi: "Dezastruos in tot Vasluiul. Sa alergi cativa kilometri, sa topai prin gropile astea zi de zi, credeti ca e chiar asa?"

Sofer taxi: "Mi-e mai greu sa merg normal. Trebuie sa ocolesc si atunci exista pericol de accidente sau alte situatii neplacute. Probabil au ale prioritati, sau nu le pasa".

Jale pe Bulevardul Traian

Acolo unde responsabilii nu au intervenit sa astupe craterele, soferii se plang ca isi strica masinile si se pot accidenta.

Procedura prin care pot fi despagubiti este destul de complicata, iar oamenii isi primesc cu greu banii pierduti in gropile din asfalt. Este imposibil de circulat si pe Bulevardul Traian. Gropi si denivelari sunt intalnite la tot pasul.

Ca sa nu isi strice masinie, trebuie sa reduca viteza.
La fel de grava este situatia si pe strazile laturalnice. Din cauza episoadelor repetate de inghet-dezghet, asfaltul de proasta calitate turnat de firmele de casa ale Primariei Vaslui a sarit pur si simplu.

Sofer: "Scoti bani multi din buzunar ca sa intretii masina. O strica. Mergi cu ea in service mult mai repede decat ar trebui."

Soferii care isi strica masinile in gropile din asfalt pot primi despagubiri, in instanta, de la administratorul drumului. Demersul este insa unul complicat. Ghinionistii au nevoie de fotografii, o reclamatie la politie, un martor si o constatare a pagubelor intr-un atelier auto.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img