vineri, 29 martie, 2024

VASLUI: Cupa “Sergentul” la sah s-a bucurat de o larga participare

Distribuie:

Publicat:

82 de sahisti din Vaslui, Barlad, Husi, Focsani, Iasi, Botosani, Suceava, Buzau si Bacau s-au luptat pentru premiile puse in joc.

Invitati speciali au fost zece sportivi din R.Moldova. Organizatorul, CS ”Sergentul” Vaslui, a tinut ca pe durata a trei zile sa deruleze trei turnee.

La Open A, dedicat sportivilor de peste 18 ani, competitia a fost castigata de Bogdan Sava, CSM Pascani. El a fost urmat in clasament de Vasile Marian (Realitatea Husi) si Roman Dubic, de la Buzau.

La veterani, Jenica Afloarei, de la CS Botosani, a fost marele castigator, fiind urmat de Dumitru Tamba, de la Politehnica Iasi, si Vladimir Piklatov, de la Ungheni, R.Moldova.

La categoria copii, cei mai buni au fost Alexandru Aliciuc, Rares Bighiu (ambii Realitatea Husi), Valentin Romascu si Crina Arnautu (ambii Sergentul Vaslui).

“A fost o competitie echilibrata, cu meciuri interesante. Rezultatele au fost transmise la Federatia Romana de Sah si FIDE, iar castigatorii vor primi punctaje si norme de clasificare. Am reusit sa fac fata din punct de vedere organizatoric, desi am avut emotii, tinand cont de numarul mare de participanti. A fost cea mai numeroasa participare, insa am reusit, atat cu locatia, centrul Prietenia, cat si cu cazarea, la Centrul Scolar ”Elisabeta Polihroniade”, sa duc turneul la bun sfarsit. Sunt convins ca participantii au plecat cu impresii bune, organizand o Cafenea a Sergentilor, iar premiile au fost consistente”, a declarat Constantin Grosu, organizatorul turneului.
Arbitrajul a fost asigurat de Catalin Baban, arbitru national.

Cupa Sergentul a fost sustinuta financiar gratie unui proiect cu finantare nerambursabila de la Primaria Vaslui, intitulat ”Sergentii, pe drumuri de costisa”, avand ca obiectiv promovarea sahului vasluian la nivel national si international.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img