joi, 25 aprilie, 2024

Vaslui : Din ciclul ” Smecheriile directorului Armeanu de la DGASPC ” .Copil fugit de la familia asistentului maternal, gasit de politisti dupa 24 ore

Distribuie:

Publicat:

Un copil in varsta de 13 ani, crescut de un asistent maternal profesionist din comuna Viisoara care ar fi plecat de la domiciliu de dorul familiei naturale, a fost gasit dupa 24 de ore de la disparitie de catre politisti.

Potrivit reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, in cursul zilei de marti, imediat dupa orele de curs, copilul nu a venit acasa, motiv pentru care asistentul maternal a anuntat disparitia minorului.

"Din verificarile realizate a rezultat faptul ca minorul nu a urcat in microbuzul scolar cu care face zilnic naveta la unitatea scolara. Astfel, a fost sesizata Politia Viisoara, care a initiat de urgenta demersuri de identificare a minorului, inclusiv la domiciliul familiei biologice, insa fara vreun rezultat. Copilul a fost gasit miercuri, in zona localitatii Banca si, la acest moment, se afla intr-un centru de primire in regim de urgenta, loc in care va ramane pana la reevaluarea situatiei si clarificarea imprejurarilor care au determinat plecarea voluntara a acestuia", au transmis reprezentantii DGASPC Vaslui.

Potrivit autoritatilor, minorul si-ar fi petrecut noaptea intr-o padure. In ziua imediat urmatoare, politistii  l-au identificat in timp ce se deplasa spre municipiul Barlad.

11 copii au disparut din centrele lui Ionel Armeanu. Minorii sunt batuti, abuzati si transformati in sclavi

Val de dispariţii la Direcţia pentru Protecţia Copilului din Vaslui. Mai mulți minori din centrele sociale apar în lista celor căutaţi pe platforma Inspectoratului General al Poliţiei Române. Toate aceste centre sunt în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului, instituție condusă de veșnicul director Ionel Armeanu, un individ care beneficiaza de protectia PSD.

Un număr de 138 de sesizări privind dispariţia unor minori au fost înregistrare în cursul acestui an, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Gheorghiţă, a declarat că din numărul total de cazuri de dispariţie a unor copii de la domiciliu sau din anumite instituţii de ocrotire, doar 123 au fost soluţionate. „De la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate la IPJ Vaslui un număr de 138 de sesizări privind dispariţia unor minori, dintre care au fost soluţionate până la această dată un număr de 123 de cazuri. La nivelul instituţiei noastre se află în lucru un număr de 15 cazuri cu minori dispăruţi, dintre care 11 sunt cazuri cu minori instituţionalizaţi în centre de plasament”, a precizat Bogdan Gheorghiţă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img