joi, 28 martie, 2024

Vaslui: Dosar penal pentru braconaj cinegetic

Distribuie:

Publicat:

Politistii specializati in arme, munitii si substante periculoase efectueaza cercetari fata de o persoana banuita ca ar fi vanat fara a avea autorizatie legala. Au fost ridicate, in vederea cercetarilor, o arma de vanatoare si munitia aferenta, si a fost indisponibilizat un autoturism.

La inceputul anului, un paznic de vanatoare a sesizat politistii cu privire la faptul ca a surprins la braconaj o persoana aflata intr-un autovehicul, pe fondul de vanatoare Fistici.

Pentru cercetari, la fata locului s-au deplasat politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase si Sectiei de Politie Rurala 2 Vaslui. A fost identificat un barbat, in varsta de 42 de ani, domiciliat in comuna Cozmesti, care avea asupra sa o arma de vanatoare si 3 cartuse, detinute in mod legal. In masina cu care se deplasa barbatul, politistii au gasit doi iepuri ce fusesera impuscati.

Politistii au ridicat, in vederea cercetarilor, arma de vanatoare, munitia si vanatul, iar autoturismul cu care acesta s-a deplasat pe fondul cinegetic a fost indisponibilizat in vederea confiscarii.

In cauza se efectueaza cercetari pentru comiterea infractiunii de braconaj cinegetic, fapta prevazuta de Legea 407/2006 vanatorii si a protectiei fondului cinegetic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img