News Flash:

VASLUI: Doua dosare penale in urma alegerilor europarlamentare

27 Mai 2014
2035 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe intreaga perioada a desfasurarii procesului de votare au fost inregistrate de catre structurile M.A.I. sesizari prin intermediul numarului 112, de la formatiunile politice, de la diversi cetateni, dar si ca urmare a propriilor actiuni ale structurilor noastre operative.

„In 2 situatii sesizate structurilor M.A.I. din judetul Vaslui, aspectele reclamate au reprezentat fapte cu caracter penal. In aceste cazuri se efectueaza cercetari sub coordonarea Parchetelor pentru documentarea acestor posibile infractiuni.” a declarat Mihaela Straub, purtator de cuvant IPJ Vaslui.

O sesizare a facut referire la faptul ca mai multe persoane distribuie bauturi alcoolice pe raza localitatii Gusitei, comuna Dimitrie Cantemir, in scopul determinarii alegatorilor sa voteze un anumit candidat. Politistii Sectiei 4 Politie Rurala Husi au identificat doua persoane, in varsta de 38 si respectiv 37 ani, din comuna Dimitrie Cantemir, fata de care se efectueaza cercetari pentru a se stabili daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de coruperea alegatorilor, fapta prevazuta de art. 385 din Codul Penal.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Vaslui efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de frauda la vot (fapta persoanei care voteaza fara a avea acest drept). Un barbat in varsta de 55 ani, din comuna Muntenii de Sus, a votat la sectia din localitatea de domiciliu, desi nu ar fi avut acest drept. Printr-o hotarare judecatoreasca, acestuia i-a fost aplicata pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii dreptului de a vota. In cauza a fost intocmit dosar penal in conformitate cu prevederile art. 387 Cod Penal.

„In cursul zilei de ieri, nu au fost persoane retinute sau arestate pentru fapte savarsite in legatura cu procesul electoral. Fata de cei care au incalcat regulile stabilite de legislatia electorala, politistii au aplicati 4 sanctiuni contraventionale: 2 persoanelor care au continuat propaganda electorala dupa incheierea campaniei electorale si alte 2 pentru comercializarea bauturilor alcoolice in spatiul de protectie al sectiei de votare. „a mai adaugat Mihaela STRAUB, purtator de cuvant IPJ Vaslui.

Pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica, la nivelul judetului Vaslui au fost angrenati peste 800 politisti, jandarmi, politisti de frontiera si pompieri. Reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne au avut ca principala misiune paza sectiilor de votare, misiune care a continuat si pe parcursul noptii, pana cand buletinele de vot, procesele verbale si celelalte materiale destinate votarii au ajuns la Biroul Electoral Judetean Vaslui.

coruperea alegatorilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0840 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028692 (s)