joi, 28 martie, 2024

Vaslui:Drama familiilor care de zece ani stau pe intuneric!

Distribuie:

Publicat:

Sunt familii in judetul Vaslui care de mai bine de sapte ani de zile nu au energie electrica sI stau la lumina lumanarii. Conducerea judetului spune ca nu dispune de sumele necesare extinderii retelelor de electrificare. Doar primariile vor putea face acest lucru, dar numai pentru casele construite in zonele intens locuite, nu la distante mai mari. Potrivit sefilor de la Consiliul Judetean Vaslui, costul unui kilometru de retea este foarte costisitor.

 “Trebuie sa avem in vedere ca noi nu putem electrifica oriunde, unde a venit cetateanul si si-a facut casa, la distanta de vatra satului . Se va electrifica cu bunavointa primarilor prin acele extinderi de rele prin banii primariilor. De acea mare electrificare anuntata la nivel national nu stim nimic. Poate in a doua jumatate a anului vor fi vesti. Deocamdata toate extinderile se fac pe banii primariilor acolo unde sunt extinse si vetrele de sat, nu la cei de la mare distanta. Costa enorm un kilometru de retea” se arata intr-un raport al CJ Vaslui.

 In ultimii 20 de ani, cei mai multi primari nu au tinut cont unde dau autorizatii de constructii. Pur si simplu au lasat pe fiecare sa isi ridice casa unde a dorit. “S-a construit fara sa se tina cont de aspectele legate de utilitati. Macar de acum incolo primarii ar putea sa nu dea autorizatii acolo unde vrea omul neaparat. Un kilometru de sat implica multe . Trebuie asfalt, drum, trebuie sa poata intra salvarea, masina de pompierii. De asta nu poti construi casa unde vrei tu, ci alaturi de celelalte daca vrei sa beneficiezi de unele utilitati”, se arata in acelasI raport. Potrivit statisticilor, in judetul Vaslui s-au construit 2.975 de locuinte in zone in care nu se poate asigura alimentarea cu energie electrica. 2.223 de imobile dispun de autorizatie de constructie, iar 725 nu au aceste documente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img