vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI: Intalnire cu ambasadorul Republicii Belarus in Romania

Distribuie:

Publicat:

Prefectul judetului Vaslui, Isabel BOGDAN, s-a intalnit,miercuri, 26 aprilie, cu Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Belarus in Romania, Andrei Grinkevich.
Dupa discutie, Excelenta Sa a precizat ca au fost identificate elemente pentru o posibila cooperare si ca anul trecut comertul bilateral a crescut cu 22%.
”Am identificat elemente pentru o posibila cooperare. Agricultura este un domeniu in care am remarcat ca poate exista o cooperare. De asemenea, cooperarea cultural-sportiva ar putea deveni unul din punctele parteneriatului nostru. Avand in vedere ca Belarus produce toata gama de echipamente agricole, judetul Vaslui ar putea deveni un centru de tranzit pentru echipamentele agricole, care sa fie distribuite nu doar in Romania, ci si in statele membre ale UE. Ne ajuta distanta foarte mica dintre Belarus si regiunea de aici. Judetul Vaslui produce o cantitate mare de produse agricole existand posibilitatea extinderii exporturilor inspre Belarus. Ma refer la fructe. Nu trebuie uitate vinurile din zona, care sunt calitative si nu sunt cunoscute in Belarus”, a aratat ambasadorul.
 
Prefectul Isabel BOGDAN i-a prezentant Excelentei sale, Andrei Grinkevich, oportunitatile pe care judetul le poate oferi intr-un viitor parteneriat.
 ”Putem deschide calea colaborarii prin organizarea unor misiuni economice atat la Vaslui, cat si in Belarus, astfel incat oamenii de afaceri din cele doua tari sa se cunoasca si sa puna in practica diferite idei de colaborare. Putem vorbi si despre schimburi culturale. Avem corala Fantasia, Teatrul ”V.I.Popa” Barlad, Ansamblul ”Trandafir de la Moldova” Husi, fanfara Rotaria, recunoscute pe plan international”, a precizat prefectul Isabel BOGDAN. 
        
Ambasadorul a mai avut intrevederi cu presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, si cu primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img