vineri, 29 martie, 2024

Vaslui : Manifestari culturale cu ocazia zilei de 24 ianuarie

Distribuie:

Publicat:

 

Primaria Municipiului Vaslui marcheaza implinirea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane, printr-o serie de evenimente cu continut istoric, recitaluri folclorice, dar si alocutiuni.

 

Centrul Municipal pentru Informare si Promovare Turistica organizeaza maine, 24 ianuarie, incepand cu ora 10:00, o manifestare culturala intitulata "Pagini de istorie : Mos Ion Roata si Unirea", la care sunt asteptati elevii Scolii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" Vaslui.

 

Imediat dupa asta, elevi ai Scolii Gimnaziale nr.8 Vaslui, pun in scena spectacolul omagial "Hai sa dam mana cu mana!", la Centrul Cultural "Alexandra Nechita".

 

Evenimentele se vor muta incepand cu ora 14:00 la Sala Polivalenta, unde actorii Teatrului "Victor Ion Popa" Barlad, deschid manifestarea cu un moment de evocare a Micii Uniri. Mai apoi, va avea loc un spectacol folcloric sustinut de Corala barbateasca "Armonia", Orchestra de muzica populara "Rapsodia Vasluiului", Ansamblul de dansuri "Hora Vasluiului" precum si Grupul folcloric "Floarea Dorului" al Palatului Copiilor Vaslui.

Ziua de 24 ianuarie se incheie cu o hora a unirii la Vaslui, asa cum autoritatile ne-au obisnuit de fiecare data.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img