joi, 25 aprilie, 2024

Vaslui : Medici si asistente, condamnati in dosarul adeverintelor false

Distribuie:

Publicat:

 

In cursul zilei de ieri (n.r – 14 ianuarie ), magistratii Tribunalului Vaslui au dat sentinta in dosarul in care mai multe cadre medicale din Vaslui si Bacau, in directa colaborare cu patronul clinicii la care lucrau si cu administratorul unei scoli de soferi, au fost trimise in judecata sub acuzatiile de fals si constituire de grup infractional organizat.

 

Potrivit rechizitoriului, angajatii New Central Med Bacau, la punctele de lucru din Bacau si Vaslui, ar fi emis peste 1.000 de adeverinte medicale in fals, fise medicale pentru soferi, precum si certificate medicale pentru detinatorii de permis de port arma.

 

Un singur medic a fost achitat, in timp ce toti ceilalti inculpati au fost gasiti vinovati si au fost condamnati. 

 

Patroana clinicii, Elena Nitescu, s-a ales cu cea mai aspra condamnare din partea magistratilor. Femeia a primit 3 ani de inchisoare pentru instigare la fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, 60.000 de lei amenda (200 zile amenda) pentru instigare la folosirea instrumentelor false in forma continuata, precum si 3 ani de inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat.

 

Nitescu Elena a fost condamnata definitiv in cursul anului trecut, la o pedeapsa de 5 ani pentru trafic de influenta, iar in urma contopirii, a rezultat o pedeapsa de 8 ani si 4 luni de inchisoare.

 

Ceilalti medici complici au primit pedepse cu inchisoarea intre 9 luni si 2 ani, munca in folosul comunitatii, precum si amenzi penale.

 

Clinica New Central Med Bacau, prin reprezentantul Nitescu Georgeta, a fost condamnata la plata unei amenzi penale de 210.000 lei pentru comiterea infractiunii de folosire a instrumentelor false in forma continuata si 300.000 de lei pentru fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata. In urma contopirii pedepselor, cuantumul amenzilor este de 370.000 de lei.

 

Judecatorii au dispus desfiintarea totala a 1.004 fise medicale emise in fals de catre cadrele medicale.

Sentinta Tribunalului Vaslui nu este una definitiva.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img