joi, 28 martie, 2024

VASLUI:Mesajul senatorului NELU TATARU,cu ocazia Zilei de 1 Decembrie !

Distribuie:

Publicat:

Senatorul PNL VASLUI,Nelu TATARU,a transmis vasluienilor,prin intermediul cotidianului bzv.ro,urmatorul mesaj cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei:

“Este o onoare pentru mine sa fiu in viata dumneavoastra si mai ales sa fiu un promotor al mesajului de 1 Decembrie, sa fiu promotor al unor valori ce au fost si trebuie impartasite in continuare.

1 Decembrie este Ziua Nationala a Romaniei, adoptata prin lege dupa inlaturarea regimului comunist, dupa inlaturarea unui regim, care nu a facut decat sa tina Romania in loc, sa tina Romania departe de realitatea existenta acelor vremuri. Din punct de vedere istoric, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia, constituita din 1228 de delegati si sprijinita de peste 100.000 de romani veniti din toate colturile Ardealului si Banatului, a adoptat o Rezolutie prin care s-a consfintit unirea tuturor romanilor din Transilvania, intreg Banatul (cuprins intre raurile Mures, Tisa si Dunare) si Tara Ungureasca (Crisana, Satmar si Maramures) cu Romania. In ciuda vremurilor grele, istoria ne demonstreaza si ne-a demonstrat ca trebuie sa fim uniti in principii, valori si idealuri, pentru a ajunge acolo unde dorim.

Ziua de 1 Decembrie 1918 incununeaza lupta romanilor pentru Unitate Nationala si marcheaza momentul crearii Romaniei Mari, situandu-se in continuarea precedentelor actiuni unioniste ale fratilor din Basarabia si Bucovina . Stimati cetateni, istoria ne invata ca unitatea va duce tot timpul catre progres. Tara aceasta de unitate are nevoie. De unitate politica pentru cei care ne guverneaza, de unitate in invatamant pentru scolirea celor mici, de unitate pentru un mai bun sistem medical, de unitate in gandire si simt a fiecarui om, ce prin a carui vene curge sange romanesc, pentru a duce tara nu acolo unde este acum, ci acolo unde I se cuvine locul. Sunt un om simplu si imi doresc sa fac schimbari pentru mine, pentru copii mei si pentru tara aceasta, dar mi-am dat seama ca la baza politicii trebuie sa fie valorificat altceva. In viata problemele sunt noi, iar modalitatile de rezolvare vor fi si ele noi. Nu exista o modalitate scrisa prin care toate actiunile noastre sa aiba succes.

Imi doresc ca fiecare dintre noi SA ALEAGA INTELEPT pentru el si pentru semenii lui , pentru o mai buna guvernare bazata pe principii si pe BUNUL SIMT. Inchei prin a va spune ca aceasta frumoasa tara are nevoie de noi toti la vot, are nevoie de noi toti la rabdare, are nevoie de noi toti la munca si intelegere. Iar in schimb sa avem o viata linistita si plina de bucurie. La multi ani tuturor vasluienilor, la multi ani romanilor de pretutindeni, la multi ani Romania.

Doamne-ajuta. “

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img