joi, 18 aprilie, 2024

Vaslui: Minifotbalul are tot mai mulți adepți

Distribuie:

Publicat:

Prezent la Winter Cup, Dan Cojocaru, directorul regional al Federației Române de Minifotbal (FRMF), a ținut să remarce buna organizare a competiției, fiind încântat de faptul că a existat și o secțiune dedicată minifotbalului.

” După câteva săptămâni, am ajuns în ultima zi al acestui frumos turneu. Winter Cup a devenit deja tradițional. În fiecare iarnă, lumea vorbește de Vaslui, când vine vorba de futsal. Mă bucură faptul că întrecerea are mai multe secțiuni, de la Under 19, la Open, futsal, chiar și un turne de Old Boys, ceea ce face ca acest turneu să fie unul dintre cele mai puternice din zona Moldovei”, a spus Dan Cojocaru.

Acesta a ținut să puncteze faptul că această ramură se dezvoltă de la an la an, în prezent existând 52 de campionate locale, iar din acest an se organizează la nivel european și Champions League. De altfel, minifotbalul a fost recunoscut ca sport la nivel de România, iar alte 25 de țări europene au depus actele, pentru recunoașterea acestei ramure sportive.

” Minifotbalul, acum un an și jumătate, a fost recunoscut ca sport în țara noastră. Mai este recunoscut în acest moment doar în Cehia, dar în peste 25 de țări sunt depuse acte, pentru ca această ramură să fie recunoscută. La Winter Cup a existat o secțiune de minifotbal, care a dat o notă de notorietate acestui turneu. Minifotbalul în România a crescut foarte mult în ultimii ani. Este foarte bine organizat. Avem la nivelul Federației organizate 52 de campionate, care joacă pe parcursul unui an întreg, ca la sfârșitul anului să se joace campionatele regionale, naționale și să fie desemnată campioana națională, care alături de alte echipe mai bine cotate și organizate să poată participa la Champions League, care a debutat la minifotbal în acest an”, a mai precizat directorul FRMF.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img