vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI:Minora acrosata de un autoturism pe trecerea de pietoni

Distribuie:

Publicat:

Politistii rutieri au intocmit dosar de cercetare penala pe numele unui conducator auto care nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, iar acesta a suferit leziuni ce au necesitat internarea in spital.

Luni,16 noiembrie, pe raza municipiului Vaslui a avut loc un accident de circulatie soldat cu vatamarea corporala a unui pieton.

In timp ce J. Adrian, de 62 ani, din municipiul Barlad, conducea un autovehicul pe strada Stefan cel Mare, a acrosat o fetita, in varsta de 14 ani, domiciliata in comuna Solesti. Aceasta s-a angajat regulamentar in traversarea strazii pe trecerea pentru pietoni.

Victima a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui unde a fost diagnosticata cu „fractura femur”. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand faptul ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

In cauza a fost intocmit dosar penal, politistii efectuand cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.
   
In primele 10 luni ale acestui an, neacordarea de prioritate pietonilor a reprezentat cauza a 30 accidente de circulatie produse pe raza judetului Vaslui. Din aceste accidente a rezultat decesul a 2 persoane, vatamarea corporala grava a 5 persoane si ranirea usoara a altor 25.

Pentru a preveni implicarea in astfel de evenimente, politia recomanda tuturor participantilor la trafic sa respecte intocmai normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule! Totodata, Politia Rutiera le reaminteste conducatorilor auto sa adopte o maniera calma de pilotare, evitand bruscarea comenzilor vehiculului, sa ruleze cu viteza redusa adaptata permanent conditiilor de drum si sa efectueze fiecare manevra  numai dupa o temeinica asigurare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img