vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI: Persoane depistate care comercializau sau transportau in mod ilegal material lemnos-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni desfasoara actiuni pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale si sustragerilor de material lemnos. Cu ocazia acestor activitati au fost depistate mai multe persoane care comercializau sau transportau in mod ilegal material lemnos.

In ziua de 16 decembrie, politisti din cadrul structurilor de ordine publica, de investigatii economico-financiare precum si de la sectiile de politie rurala Vaslui, Murgeni, Iana si Banca impreuna cu reprezentanti din cadrul Directiei Silvice Vaslui, Garzii Forestiere Focsani si Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui au desfasurat pe raza judetului Vaslui activitati specifice pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, a transporturilor ilegale de materiale lemnoase si a faptelor ilicite de comert pe aceasta linie.

Cu ocazia actiunii, politistii au efectuat controale in zona pietelor, targurilor si in locurile unde se comercializeaza pomi de Craciun si au verificat mai multe autoturisme care transportau material lemnos, privind documentele de provenienta si insotire a marfii si a materialului lemnos.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat 50 de contraventii pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 15.295 de lei, 8 dintre acestea fiind aplicate in baza prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Politistii au depistat in Piata Vidin din municipiul Vaslui, un barbat care oferea spre comercializare 19 pomi de Craciun, fara ca acestia sa fie marcati cu sigiliu-crotaliu, conform prevederilor pe linia circulatiei materialului lemnos. Barbatul a fost sanctionat contraventional in conformitate  cu prevederile Legii 171/2010, iar pomii de Craciun au fost confiscati si predati reprezentantilor silvici.

Un tanar de 29 ani a fost identificat in trafic, pe strada Corni din municipiul Husi, in timp ce transporta cu autoturismul 1.850 mc material lemnos, esenta plop, fara a detine documente legale de provenienta.

Tanarul a fost sanctionat conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat si predat Ocolului Silvic Husi.

Au fost identificati in trafic, pe raza comunei Bacesti, doi barbati, in varsta de 35 ani, respectiv 48 ani, ambii din sat Paltinis, comuna Bacesti, care transportau cu doua vehicule cu tractiune animala 1,5 mc material lemnos, fara a detine documente legale de provenienta.

S-a luat masura sanctionarii contraventionale a celor doua persoane conform Legii nr.171/2010 si a confiscarii materialului lemnos, care a fost predat reprezentantului Ocolului Silvic Bacesti.

Litera Legii
In conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, transportul materialelor lemnoase fara provenienta legala sau transportul materialelor lemnoase fara avizele de insotire ori fara documentele comunitare echivalente acestora, prevazute de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei pana la 5.000 lei si confiscarea materialelor lemnoase in cauza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img