joi, 28 martie, 2024

VASLUI: Prefectul Isabel BOGDAN, prezent la Adunarea APSR de la Targu Mures

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Isabel BOGDAN a participat la Adunarea Generala a Prefectilor si Subprefectilor din Romania (APSR), care a avut loc in perioada 16-17 martie, la Targu Mures. Intalnirea a avut drept scop strangerea de propuneri, care sa contribuie la la modificarea Legii nr.188/1999, privind Statutul Functionarilor Publici, si la elaborarea noului Cod Administrativ.
         La deschiderea oficiala a manifestarii au participat dr.Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe, directorul general al Directiei Generale pentru Relatiile cu Institutiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si col.Daniel Marian Dragne, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, lucrarile adunarii fiind coordonate de Petre Gigi, presedintele APSR si prefectul judetului Ialomita. 
        „In urma discutiilor din cadrul Adunarii Generale a forului au fost formulate opinii divergente cu privire la transformarea prefectilor si subprefectilor din functionari publici in demnitari si ca o decizie finala in acest sens va fi formulata pana in data de 27 martie. Unii din colegi cred ca este bine sa se faca aceasta transformare, altii cred ca ar trebui mentinuta functia apolitica in zona de prefect si subprefect”, a precizat prefectul Isabel BOGDAN. 
         Acesta a mai afirmat ca in cadrul APSR s-a cerut ca in noul Cod Administrativ sa se regaseasca si propunerea ca la numirea sefilor deconcentratelor prefectii sa dea un aviz obligatoriu, iar secretarii unitatilor administrativ-teritoriale sa fie subordonati prefectilor.
          O alta propunere a fost cea de reinfiintare a functiei de secretar general al prefecturilor, astfel incat sa existe o continuitate la nivelul acestei institutii, indiferent de schimbarile care se petrec la nivelul functiilor de prefect si subprefect. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img