sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vaslui : Prefectul Popica a activat Centrul Local de combatere a bolilor

Distribuie:

Publicat:

Prefectul judetului Vaslui, Eduard-Andrei Popica, a activat Centrul Local de combatere a bolilor (CLCB) , dupa ce s-au confirmat zece cazuri de gripa porcina africana la mistreti, pe fondul de vanatoare Suceveni, in judetul Galati.

Astfel, CLCB Vaslui a stabilit o serie de masuri de prevenire si detectare a peste porcine africane, pentru a preveni situatiile generate de evolutia unor boli majore la animale de natura sa perturbe sanatate umana si animala.

"Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui, Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui si Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui vor institui filtre pentru dezinfectie, inclusiv dezinfector pentru mijloacele de transport rutier in localitatea Blagesti, incepand cu data de 22 februarie, cu posibilitatea mentinerii acestuia in cazul aparitiei unor noi focare. In acelasi timp, cu sprijinul Asociatiei Judetene de Vanatori si Pescari Sportivi Vaslui, se va face o vanatoare intensiva a mistretilor, pana la reducerea efectivelor la cote optime. De asemenea, populatia si administratorii fondurilor de vanatoare din sudul judetului au obligatia sa anunte orice moarte suspecta de animal si sa notifice imediat DSVSA de existenta oricarui caz de imbolnavire sau mortalitate si afluirea in cel mai scurt timp catre laboratorul directiei", a declarat Eduard-Andrei Popica.

Deocamdata, la nivelul judetului nu s-au identificat cazuri de pesta porcina africana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img