News Flash:

Vaslui : Primarul PSD al comunei Fruntiseni, condamnat pentru abuz in serviciu, in timp ce cel de la Osesti fenteaza legea

28 Iulie 2016
1614 Vizualizari | 0 Comentarii
Judecatorii Curții Consituționale a Romaniei, au facut lumina in cazul modului de interpretare a legii alesilor locali, edili si consilieri iar  cei care au primit condamnare  la închisoare au primit totodata, si ordine de încetare a mandatelelor.

 Neculai Lupu, primarul PSD al comunei Fruntiseni, este singurul edil condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si conflict de interese.

Se pare ca acesta nu este singurul din judet.Si  Grigore Lefter, primarul Osestiului, tot din PSD a avut astfel de probleme insa, a scapat ca prin urechile acului.

Acesta a fost gasit  vinovat ca si-a angajat fiul in mod ilegal, in 2014, pe post de consilier personal al primarului, si astfel a primit o condamnare definitiva la un an de închisoare, dar cu amanarea executarii pedepsei, cu o supraveghere pe o perioada de doi ani.

Pentru judecatori, Grigore Lefter nu reprezinta un pericol social.

Cert este faptul ca acesta, in anul 2015, la Tribunalul Vaslui, a mai primit o condamnare la doi ani si zece luni de  inchisoare sub supraveghere, stabilindu-i-se un termen de incercare pe o perioada de cinci ani si zece luni.

Cum sentinta nu a fost una definitiva? Primarul din Osesti a contestat-o cu recurs la Curtea de Apel Iasi.

Desi Instanta de la Vaslui l-a condamnat pe Lefter pentru fals intelectual, folosire sau prezentare, cu rea credinta, de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, se pare ca legea il protejeaza.

Desi legea spune clar ca primarii isi pierd mandatul in cazul unei condamnati, Primarul Lefter scapa deoarece in cazul lui, pedeapsa a fost amanata.

 Neinteleasa este si pozitia PSD care, desi avea cunostinta de infractiunile celor doi edili, a decis in continuare sa-i sustina politic la alegerile locale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 34 queries | Mysql time :0.057172 (s)