vineri, 29 martie, 2024

Vaslui : Promovabilitate de 69,64 % la BAC.Vezi detalii

Distribuie:

Publicat:

In cursul zilei de ieri s-au afisat rezultatele la Bacalaureat 2016. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, promovabilitatea este de aproximativ 70%, iar din cei 1783 de elevi admisi, 349 au luat medii mai mari de 9.00

Doua eleve din Vaslui si Barlad au reusit sa bata recordul si le-au indemnat mana profesorilor sa creioneze cate un zece impecabil. Astfel, Bianca Arcaleanu de la Liceul “Mihail Kogalniceanu” Vaslui si Alexandra Ghintuiala de la Colegiul “Gheorghe Rosca Codreanu” din Barlad, sunt “campioanele” bacalaureatului pe judet. O alta eleva tot de la “Mihail Kogalniceanu” a fost cu doar 4 sutimi foarte aproape de nota zece.

Procentul de promovabilitate la nivelul judetului a fost mai mare ca in anii precedenti, iar ce surprinde este faptul ca au fost foarte multe medii peste 9.00 desi subiectele nu au fost chiar atat de simple.

Singurul liceu din cadrul caruia niciun elev din cei opt nu a promovat bacalaureatul, pentru al treilea an consecutiv, este cel din Vetrisoaia.

In top cinci la nivelul promovabilitatii si a notelor maxime se afla Colegiul “Gh. R. Codreanu” Barlad cu 97,34% si media maxima zece. Imediat se situeaza Liceul “Mihail Kogalniceanu” Vaslui cu 94,32% si media maxima zece.
Locul trei il ocupa Seminarul Teologic Husi cu promovabilitate de 91,67 si media maxima de 9,65.
Pe locul patru se afla Liceul “Cuza Voda” Husi cu o medie de 9,88 si o promovabilitate de 90,87% iar pe locul cinci se afla Liceul Emil Racovita din Vaslui cu media 9,88 si promovabilitate de 88,84%

Cei care sunt nemultumiti de rezultate pot depune astazi contestatii, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 16 iulie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img