sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VASLUI: Sah in aer liber

Distribuie:

Publicat:

Multi vasluieni s-au oprit pentru o clipa pentru a asista la partida demonstrativa de sah in aer liber dintre bucuresteanul Valeriu Petrovici si vasluianul Denis Chiritescu. Meciul s-a terminat remiza, spre bucuria jucatorilor.

Valeriu Petrovici este cel mai in varsta jucator activ de sah, avand 85 de ani. El este legitimat la CSU Arad si nu a ratat nicio editie a Campionatului National de sah pentru veterani si veterane.

”E foarte placut sa joci sah la varsta de 85 de ani. E un prilej de echilibru, de motivatie. E ca un medicament pentru mine. Acum, tinerii alearga dupa puncte, insa pentru mine sahul e o placere”, a spus Valeriu Petrovici.

De altfel, Vasluiul se lauda cu cea mai mare tabla de sah in aer liber din Romania, iar primarul Vasile Paval vrea sa valorifice acest lucru, invitand cluburile de sah din oras sa initieze evenimente, astfel incat sportul mintii sa se dezvolte la nivel de Vaslui.

”Este excelent sa joci sah in aer liber. E o emotie mai deosebita, fiindca ai mai multi spectatori, care sunt atenti la ce mutare faci”, a spus Constantin Grosu, organizatorul finalei de la Vaslui.

Primii castigatori ai Campionatului National de veterani sunt cei de la sectiunea sah clasic, unde au participat 38 de sportivi. La categoria 50 ani, masculin, campion este Silviu Ifrim, din Bacau, iar la peste 65 de ani, concursul a fost castigat de aradeanul Ervin Mozes.

La feminin, noua campioana nationala este Roxana Adoamnei, de la CSU Arad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img