joi, 25 aprilie, 2024

Vaslui : Se deschid portile scolilor pentru parinti. Incep inscrierile la clasa pregatitoare

Distribuie:

Publicat:

Incepand de astazi, scolile care organizeaza inscrierea la clasa pregatitoare isi deschid la propriu portile.
Intre 27 februarie si 9 martie, fiecare scoala organizeaza o zi in care parintii si copii pot vizita clasele pregatitoare si se pot informa cu privire la invatatori si profesori.

 Luni, 4 martie incepe prima etapa a inscrierilor micutilor in clasa pregatitoare, etapa ce se va incheia pe 22 martie.  

Vor fi inscrisi la scoala copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la 1 septembrie 2019. In cazul in care copiii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv si vor sa mearga la scoala, se pot inscrie in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

Pentru copiii care nu împlinesc 6 ani pana la 30 septembrie si ai caror parinti vor sa-i inscrie la scoala, se va face evaluarea de dezvoltare psihosomatica in perioada 25 februarie – 22 martie 2019.

La nivelul judetului sunt peste 3.600 de locuri disponibile in cele peste 200 de clase pregatitoare propuse pentru anul scolar 2019-2020 . Cinci dintre ele sunt pentru sistemul alternativ, step by step, restul fiind pentru invatamantul de masa.

Clasele step by step din judet se regasesc la gimnaziile "Constantin Parfene", "Constantin Motas" si "Alexandra Nechita" din Vaslui, la Scoala "Mihail Sadoveanu' Husi, iar cea de-a cincea la Scoala "Episcop Iacov Antonovici" Barlad.

La invatamantul de masa se vor forma cate 4 clase la Scoala "Stefan cel Mare" Vaslui, Gimnaziul "Anastasie Panu" Husi, Scoala "Mihai David" Negresti si Scoala "George Tutoveanu" Barlad.

Trei clase se vor forma la Gimnaziile "Mihai Eminescu" si "Elena Cuza" Vaslui , dar si la Scoala "Episcop Iacov Antonovici", Scoala "Iorgu Radu" si Scoala "Manolache Costache Epureanu" Barlad.

Inscrierea in invatamantul primar, in clasa pregatitoare, este obligatorie si se efectueaza in baza unei cereri fie online, fie la secretariatul scolii de care apartine copilul. Pe langa cerere, parintii vor trebui sa depuna o copie a actului de identitate propriu si o copie a certificatului de nastere al copilului. Acestea vor fi certificate conform cu originalul de catre secretariarul scolii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img