marți, 16 aprilie, 2024

VASLUI:Sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Judetului Vaslui, Isabel Bogdan, a condus marti, 8 noiembrie 2016, sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui, care s-a desfasurat ȋn Sala “Alexandru Ioan Cuza” de la Palatul Administrativ.

Principalul subiect inclus pe ordinea de zi a fost legat de pagubele produse de inundatiile inregistrate in perioada 11-17 octombrie 2016, cand au fost afectate 94 de localitati din 22 de comune vasluiene si orasul Negresti.

Cele 22 de comune care au solicitat despagubiri pentru refacerea infrastructurii (drumuri judetene, comunale si satesti, poduri si podete) sunt Dragomiresti, Balteni, Pungesti, Rafaila, Todiresti, Garceni, Voinesti, Tacuta, Ivanesti, Bacesti, Laza, Lipovat, Costesti, Epureni, Rosiesti, Viisoara, Dodesti, Bunesti-Averesti, Puiesti, Albesti, Feresti si Cozmesti.

In urma sedintei, membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui au aprobat solicitarea unor sume din Fondul de interventie al Guvernului pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii in cuantum de 24.053 mii lei.

Precipitatiile din perioada 11-17 octombrie au afectat 61,7 km drumuri judetene, 70,5 km drumuri comunale, 123,65 km drumuri satesti, 11 poduri avariate/distruse, 12 podete avariate/distruse si 16 fantani inundate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img