vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI: Un primar PSD in functie, condamnat la inchisoare cu suspendare. Ce se va intampla in comuna Dimitrie Cantemir

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii din cadrul Tribunalului Vaslui au decis ca DUMITRU ROMANprimarul comunei Dimitrie Cantemir sa fie condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea unor fonduri europene- SENTINTA NU ESTE DEFINITIVA. Practic, edilul si alti functionari din primarie sunt acuzati ca au incasat pentru 1.000.000 de lei pentru modernizarea unui drum comunal, fara ca lucrarile sa fie facute si finalizate conform angajamentului. Primarului i-a fost stabilit un termen de supraveghere de doi ani, timp in care ii este interzis sa mai ocupe functii publice, fiind nevoit sa respecte si o serie de obligatii. In cazul in care nu le va respecta, risca sa ajunga la inchisoare.

”Condamna inculpatul Roman Dumitru, la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte incomplete care au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele sau. Suspenda conditionat executarea pedepsei de 2 ani inchisoare pe durata unui termen de incercare de 4 ani. Aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II a I lit. B Cod penal 1969 pe o durata de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat”, se arata in hotararea pronuntata vineri, 10 martie, de Tribunalul Vaslui.

Impreuna cu edilul comunei Dimitrie Cantemir au fost condamnate si alte persoane care au facut parte din comisia de receptie a lucrarilor, ele fiind acuzate de deturnare de fonduri europene. Numele celor implicate sunt: Corneliu SERBAN; Radu Constantin IORDACHE; Liviu COJOCARU si Romeo Stoica.

Judecatorii au decis pastrarea sechestrului asigurator pe bunurilor persoanelor implicate in dosar.
”Admite in parte actiunea civila si obliga inculpatii in solidar la plata catre partea civila Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a sumei de 1.090.853,559 lei cu titlu de daune materiale, actualizata cu dobanda legala de la data de 25.02.2008 si pana la data restituirii, reprezentand contravaloarea transei a 3 a obiectivului de investitii” Modernizare drumuri comunale comuna Dimitrie Cantemir jud. Vaslui”, se mai arata in hotararea pronunata pe 10 martie de Tribunalul Vaslui. Hotararea instantei poate fi contestata in termen de zece zile de la comunicare.

Potrivit anchetatorilor, drumurile incluse in proiect au fost receptionate doar pe hartie, fara a fi finalizate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img