vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: „Zambet de copil” – proiect socio-educational in Parohia Telejna – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Cu cateva zile inainte de inceputul noului an scolar, s-a finalizat a doua editie a proiectului „Zambet de copil” derulat de Parohia Telejna, Protopopiatul Vaslui, in parteneriat cu fundatia World Vision Romania.

„Activitatile din proiect au constat in ateliere de lucru manual, de desen, de lectura si de pictura. Dat fiind contextul delicat in care ne aflam, toate ateliere programate s-au desfasurat la domiciliul beneficiarilor.

Fondurile alocate initial pentru o excursie,  au fost folosite pentru proiectarea si amenajarea unor puncte de acces la internet gratuit in proximitatea celor trei scoli si a parcurilor aferente din cele trei sate componente ale Parohiei (Telejna, Butucaria si Dobroslovesti), dat fiind faptul ca in aceste sate internetul este foarte greu accesibil.

Astfel, copiii au putut participa online la aceste ateliere, sustinute de voluntarii parohiei, primind indrumari de la acestia cu privire la modalitatile de realizare a materialelor propuse, au urmarit filmulete cu tematica proiectelor si au putut trimite creatiile lor”, a mentionat parintele paroh Marian Tanasa.

Beneficiari ai proiectelor au fost  85 de copii, cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani, sprijiniti de 10 adolescenti voluntari. Dupa finalizarea activitatilor, voluntarii au impartit diplomele si pachete cu dulciuri la domiciliul fiecarui beneficiar.

Toate materialele realizate de copii fost expuse atat in varianta online, pe grupul de Facebook al Parohiei, cat si in varianta fizica, in pridvorul bisericii parohiale din Telejna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img