vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI:Zeci de persoane au ajuns la spital cu TOXINFECTIE.Vezi detalii

Distribuie:

Publicat:

Oamenii au inceput sa se simta rau la scurt timp dupa ce au mancat la praznicul organizat in localitatea vasluiana Rusi. Au acuzat dureri abdominale, greturi si varsaturi si au ajuns la spital unde au fost internati pentru investigatii. Printre pacienti se afla si un bebelus in varsta de sase luni. Potrivit primelor date ale anchetei epidemiologice sursa imbolnavirii ar putea fi carnea tocata, folosita pentru prepararea ciorbei de perisoare. Prefectul de Vaslui, Daniel olteanu a cerut atat DSP cat si Directiei Sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor sa faca verificari in acest caz. Problema este ca cei care au organizat praznicul nu au bon pentru alimentele cumparate.

„Toate cele zece persoane au fost internate cu suspiciune de toxiinfectie alimentara. Pacientilor in cauza, cel mai mic de sase luni, li se administreaza tratamentul specific, fara a se impune transferul catre un spital superior”, a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenta Barlad, Gabriela Danis.

Sesizate de catre reprezentatii unitatii medicale, autoritatile sanitare au declansat o ancheta epidemiologica pentru a depista sursa care a condus la aparitia cazului de toxiinfectie alimentara. „Astazi (n.r.-duminica), specialistii nostri au plecat in teren, impreuna cu colegii de la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru a preleva probe din alimentele servite de persoanele cu suspiciune de toxiinfectie alimentara. In cursul zilei de maine (n.r.-luni), vom avea un raport preliminar, pe care il vom comunica si catre Ministerul Sanatatii”, a precizat directorul Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img