marți, 23 aprilie, 2024

Vasluian arestat preventiv pentru ca a incalcat ordinul de protectie

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au reținut un bărbat de 39 de ani, din municipiul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii umătoarelor infracțiuni : “încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”, „lovire sau alte violențe”, „furt” și „violarea sediului profesional”.

           La data de 14 mai 2021, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au fost sesizați de către o femeie în vârstă de  43 de ani, din municipiul Vaslui, cu privire la faptul că fostul său concubin, un bărbat în vârstă de 39 de ani, în aceeași zi, la ora 18.30, ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Vaslui.

           Bărbatul s-ar fi deplasat în municipiul Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare, la locul de muncă al persoanei vătămate și, ulterior, ar fi sustras suma de 770 de lei din autoturismul folosit de către aceasta.

          În data de 18 mai 2021, bărbatul suspectat de comiterea infracțiunilor s-ar fi deplasat din nou la locul de muncă al persoanei vătămate, ar fi pătruns în sediul societății și ar fi bruscat-o.

          Din cercetările efectuate, poliţiştii vasluieni au stabilit că în luna decembrie 2020, Judecătoria Vaslui a emis un ordin de protecție împotriva bărbatului cercetat, pentru o perioadă de 6 luni, după ce acesta și-ar fi lovit și amenințat concubina.

          Având în vedere faptul că acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite de instanța de judecată prin emiterea ordinului de protecție, prin care era obligat să păstreze o distanţă de 100 metri faţă de persoana vătămată, față de domiciliul acesteia și locul de muncă, bărbatul a încălcat, în mod repetat și cu bună ştiinţă, prevederile ordinului de protecţie.

         În data de 18 mai 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

          Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img