miercuri, 24 aprilie, 2024

Vasluieni amendati pentru munca la negru

Distribuie:

Publicat:

Anul 2016 a inceput cu amenzi usturatoare pentru mai multi angajatori care utilizau muncitori la negru.

Inspectia Muncii Vaslui (ITM) a aplicat luna trecut 164 de sanctiuni contraventionale de 151.000 de lei, dintre care 130.000 lei pentru opt angajatori care nu aveau angajati cu forme legale. Tot ei au sesizat pe luna ianuarie sapte accidente petrecute la locul de munca, dintre care unul a fost fatal.

Inspectorii de la ITM Vaslui au efectuat in luna ianuarie 138 de controale la agentii economici din judet, 65 de controale in domeniul relatiilor de munca si 73 in domeniul sanatatii si securitatii in munca. Din toti agentii economici verificati, au fost sanctionati 73, 13 angajatori in domeniul relatiilor de munca si 60 de angajatori in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Tot in urma controalelor au fost aplicate 14 sanctiuni in domeniul relatiilor de munca, in cuantum de 140.000 de lei.

Purtatorul de cuvant al ITM Vaslui a declarat, “Pentru munca fara forme legale, au fost sanctionati opt angajatori care foloseau 12 persoane fara forme legale de angajare. Pentru munca la negru, s-au aplicat amenzi in valoare de 130.000 lei. Alte sase sanctiuni, in valoare de 10.000 lei, au fost aplicate pentru neprezentarea documentelor, nerespectarea prevederilor legale privind evidenta orelor lucrate, a orelor prestate peste programul normal de lucru, neacordarea repaosului saptamanal.

In luna ianuarie 2016 au fost comunicate sapte evenimente la locul de munca, dintre care unul mortal. Toate sunt in curs de cercetare in vederea stabilirii cauzelor si imprejurarilor in care s-au produs.”

Alte 150 de sanctiuni au fost date in domeniul securitatii si sanatatii in munca, valoare totala a amenzilor aplicate in domeniul securitatii si sanatatii in munca fiind de 11.000 lei. Sanctiunile au fost aplicate pentru neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de munca, neasigurarea examenului medical la angajare si periodic, neefectuarea instructajului de protectia muncii, lipsa echipament de lucru si de protectie

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img