miercuri, 24 aprilie, 2024

Vasluienii lupta impotriva tuberculozei

Distribuie:

Publicat:

24 martie este cunoscuta ca si Ziua Mondiala de lupta impotriva tuberculozei si nici in acest an vasluienii nu trec indiferenti pe langa aceasta data.

Directia de Sanatate Publica Vaslui prin Compartimentul de Evaluare si Promovarea Sanatatii desfasoara vineri, incepand cu ora 10:00,la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui – Pavilionul de Psihiatrie si Boli Infectioase, o activitate de informare asupra locuitorilor prin distribuirea de materiale informative specifice teme.

Campania continua si joi, 31 martie cand vor fi organizate seminarii despre prevenirea TBC in randul tinerilor in cadrul Liceului “Anghel Rugina” Vaslui.

“La nivelul judetului Vaslui in cursul anului 2014 au fost inregistrate 301 cazuri noi de TBC (dintre care 11 copii si 290 adulti) si la sfarsitul anului au ramas in evidenta 277 cazuri de TBC (dintre care 10 copii si 267 adulti). In anul 2015 s-au raportat 314 cazuri noi de TBC (dintre care 13 copii si 301 adulti), iar la sfarsitul anului au ramas in evidenta 7 copii si 288 adulti”, a declarat director DSP Vaslui.

Romania este o tara in care numarul noilor cazuri de TBC este in continua crestere. Anul 2014 vine cu 12.498 de noi cazuri si tot in acelasi an s-au inregistrat 1.125 de cazuri de deces din pricina tuberculozei.

Anul acesta, obiectivul global este de a pune capat epidemiei de TBC iar sloganul sub care se desfasoara campania este “Gaseste tuberculoza! Trateaza tuberculoza! Lucram impreuna pentru a elimina tuberculoza!”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img