vineri, 19 aprilie, 2024

Vasluiul a pierdut unul dintre cei mai titrati fotbalisti si un antrenor-model

Distribuie:

Publicat:

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a pierdut inca un cadru didactic de exceptie. Este vorba despre Alexandru Amarandei, care a plecat dintre noi, din cauza probleme cardiace. Desi s-a luptat sa mai ramana o vreme pamantean, inima nu l-a mai ascultat, lasand in urma tristete.

“Este o veste dureroasa. Pentru mine a fost un al doilea tata. Mi-a fost antrenor de fotbal de la 7 ani, practic lui ii datorez inceputul meu in fotbal. Un om bun, exigent si dificil uneori, care a reusit sa faca performanta atat din postura de fotbalist, caci a jucat o perioada buna la Steaua, cat si din postura de antrenor. A antrenat sute, poate chiar mii de elevi. Noi, profesorii de la Liceul cu Program Sportiv, ii suntem recunoscatori pentru tot ceea ce a facut pentru aceasta unitate de invatamant, dar si pentru judetul Vaslui. A fost un simbol al nostru, un profesionist de la care am avut cu totii de invatat”, a declarat Ionut Chiochiu, directorul adjunct al LPS Vaslui.
Vestea a cazut ca un trasnet pentru multi dintre fostii sai elevi, care au postat zeci de mesaje pe retelele de socializare.

”Ati fost, veti fi cel care ne-ati indrumat pasii catre marea performanta, veti ramane in inima noastra un mare pedagog, un profesor, un om care ne-a aratat calea spre succes. Veti fi vesnic prezent in inimile noastre, in vietile noastre, ca cel ce ne-a invatat pentru prima data sa punem piciorul pe minge, care ne-a invatat sa ne bucuram de rezultate, alaturi de dumneavoastra, si pentru asta va multumim!!! Noi, fostii dumneavoastra elevi, actuali profesori (colegi) la catedra de fotbal din cadrul Liceului cu Program Sportiv Vaslui va multumim din suflet pentru tot ceea ce am invatat de la dumneavoastra. Stim si suntem constienti ca de acolo din lumea celor drepti veti fi alaturi de noi si ne veti veghea pasii pentru a reusi sa ajungem sa cunoastem marea performanta”, a postat Valentin Damian, profesor la LPS Vaslui si fost elev al acestuia.

Cariera de fotbalist si-a inceput-o la Politehnica Iasi, unde a evoluat intre anii 1966-1973. El a cochetat si cu nationala de tineret, insa apogeul carierei a fost transferul la Steaua, unde a evoluat in perioada anilor 1973-1974. Intre 1975 si 1978 a jucat pentru CSM Suceava. Din 1978 a ajuns la Vaslui, unde a imbracat tricoul Viitorului Vaslui.

Alexandru Amarandei a inceput sa predea in 1982, la LPS Vaslui, iar printre elevii pe care i-a pregatit se numara fotbalistul Ionut Balaur.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img