joi, 25 aprilie, 2024

Vasluiul primeste un premiu special : „cel mai bun centru de pregatire“ la categoria „Centru nou“

Distribuie:

Publicat:

 

Cea de-a doua editie a “Preparation Centre Awards” organizata de Cambridge Assessment English si-a anuntat primul castigator.

 

Din cele 73 de scoli din cursa pentru aceasta a doua editie a Preparation Centre Awards din Romania, English Horizons din Vasluia fost desemnat „cel mai bun centru de pregatire“ la categoria „Centru nou“. Acest premiu certifica faptul ca centrul castigator este cel mai bun centru nou de pregatire a examenelor Cambridge English.

 

In 2018 Cambridge Assessment English a lansat in premiera in Romania Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregatire pentru examene. S-au acordat trei premii pentru trei categorii: Abordare pas-cu-pas, Metoda de pregatire si Centru nou.

 

Centrul de pregatire English Horizons, Vaslui – povestea din spatele povestii

 

Ca orice poveste, povestea centrului de pregatire English Horizons a inceput tot cu «A fost odata ca niciodata …» Acest «odata ca niciodata» a inceput acum un an cu dorinta directorului centrului, doamna Oana Ghinea, de a oferi copiilor dintr-un mic oras sansa de a invata limba engleza altfel… prin metode altfel decat cele traditionale ceea ce a condus la deschiderea centrului English Horizons menit sa largeasca orizonturile limbii engleza

 

Vasta experienta in pregatirea candidatilor pentru examenele Cambridge a condus-o pe doamna profesoara Oana Ghinea spre obiectivul de a impartasi cu elevii centrului un proiect de pregatire care la sfarsitul unui an de efort intelectual si emotional sa se concretizeze cu obtinerea un certificat cu recunoastere internationala care sa le usureze drumul spre accesul la studii superioare si la un loc de munca atat in tara cat si in strainatate. Entusiasmul nu a intarziat sa apara dupa finalizarea primului an de pregatire cand au fost inscrisi 41 de candidati. Anul viitor centrul de pregatire English Horizons va reusi sa dubleze acest numar date fiind rezultatele obtinute si dorinta copiilor de a continua procesul de invatare in vederea obtinerii unui nou certificat cu un nivel superior de calificare. Ceremonia de decernare a certificatelor Cambridge English organizata de centrul de examinare Twinkle Star din Iasi, precum si materialele de pregatire publicate de Cambridge University Press au contribuit vizibil la interesul copiilor din Vaslui pentru pregatirea examenelor ; toti s-au simtit extrem de motivati sa invete limba engleza intr-un astfel de mediu prietenos si plin de incurajari si confirmari. Cele mai mari realizari ale scolii English Horizons ca centru nou este varietatea examenelor oferite inca din primul an de functionare (de la –A1 YLE Starters pana la C1 Advanced) si rata de promovabilitate de 100%.

 

Mesajul din partea unui profesor

«Sunt incantata ca am adus un premiu atat de important de la o institutie atat de prestigioasa in orasul nostru si tin sa multumesc tuturor parintilor care au crezut in capacitatea mea didactica si si-au sustinut copiii si in acelasi timp centrul English Horizons» declara doamna Oana Ghinea, profesor de limba engleza la English Horizons din Vaslui.

Mesajul din partea unui elev

«…Acum citesc mai mult in limba engleza decat in limba romana. Cand am inceput cursurile de engleza cu doamna profesoara Oana Ghinea nu m-am asteptat sa ajung atat de departe. Obtinerea certificatului si experienta examenului m-au facut sa devin mai dezinvolt si sa am mai multa incredere in propriile forte.» declara Serban Grecu, elev al English Horizons din Vaslui, detinator al Calificarii Cambridge Assessment English C1 Advanced.

Preparation Centre Awards, de la A la Z …

► 6 tari participante: Cipru, Franta, Olanda, Polonia, Cehia, Romania

► 3 categorii de premii / 3 castigatori din fiecare tara: • Metoda de pregatire: o institutie care utilizeaza cel mai bine materialele oficiale de pregatire pentru calificarile Cambridge English publicate de Cambridge University Press.

• Centru nou: o scoala noua care a introdus recent pregatirea pentru examenele Cambridge English

• Abordarea step-by-step: o institutie care urmeaza sistemul de pregatire progresiv si ofera examene Cambridge English pentru toate nivelurile de învatare. Institutiile pot concura in mai multe categorii, dar pot castiga numai in una dintre ele. Pentru cea de-a doua editie din 2019, Cambridge Assessment English a primit 73 de candidaturi din Romania.

► Juriul international Cambridge English Castigatorii sunt alesi de un juriu format din 4 membri, experti Cambridge Assessment English: Guy Chapman, director al Departamentului International Institutii Scolare; Cécile Loyer, manager marketing pentru Europa; Victoria Watkins, manager comercial pentru Europa si Sebastian Hockliffe, manager de vanzari pentru Cambridge University Press. ► Premiul: Excursie la Cambridge pe 29 si 30 martie 2019 cu programul:: ➢ Instruire special conceputa pentru laureati: « Din culisele examenelor Cambridge English » pentru descoperirea etapelor de el

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img