vineri, 19 aprilie, 2024

Vasluiul se mandreste cu doua produse ecologice

Distribuie:

Publicat:

Mierea de albine din Negresti si cascavalul facut la Gagesti, sunt produsele ecologice cu care Vasluiul iese la inaintare.

Asta nu o spun cei care le produc ci, Asociatia “Construim Mereu Impreuna”, care a derulat timp de un an si patru luni proiectul “Conservarea biodiversitatii si dezvoltarea economica”, finantat de Uniunea Europeana.

Proiectul, cu o valoare de 2,1 milioane de lei, a avut la baza evaluarea contributiei ecosistemelor din 15 situri Natura 2000 din intreg judetul Vaslui,dezvoltarea economica dar si cresterea nivelului de informare a grupurilor interesate din zonele siturilor, cu scopul de a intretine ecosistemele.

Astfel, Asociatia a elaborat o serie de studii care vizau potentialul economic al activitatilor traditionale si a organizat intalniri pentru a identifica produse bio.

Totodata, au fost instruite 40 de persoane cu privire la elaborarea unui plan de afaceri, cu intocmirea a trei proiecte de business : “Cascavalul auriu” din comuna Miclesti, “Albinuta Vesela” din Negresti si ” Patiseria Pauza de Dulce din comuna Balteni.

Proiectul s-a finalizat cu o expozitie de produse traditionale la Negresti, acolo unde locuitorii si nu numai, au fost invitati sa deguste tot felul de specialitati. De la branzeturi,  sarmale, miere, vinuri, placinte coapte la vatra, zacusca, muraturi si ciuperci proaspete.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img