marți, 23 aprilie, 2024

Vasluiul sportiv moare incet si sigur

Distribuie:

Publicat:

Orasul, care are o dubla campioana nationala la fotbal, juniori, (Sporting Juniorul) si o semifinalista (Comstar Vaslui), o campioana si vicecampioana la handbal, juniori (LPS Vaslui), nu mai conteaza la nivel de seniori.
Vasluiul a disparut de pe harta fotbalistica a Romaniei odata cu retrogradarea lui Atletico. Si nici nu sunt semne ca cineva ar fi interesat de revigorarea fotbalistica, asa ca sansele sunt aproape nule de a mai vedea fotbal macar la nivel regional. Ramane sa ne bucuram de jocurile celor mici sau de vreun meci de baraj sustinut de o echipa comunala.

In momentul de fata, Vasluiul traieste doar din amintirea echipei de aur a lui Wesley, Adailton si Sanmartean, vicecampioana nationala in urma cu cinci ani. Echipa a disparut in 2014, din vina conducatorilor, iar in prezent nu mai exista nicio persoana, gen Adrian Porumboiu, care sa mai investeasca in fotbal.

Nici oamenii nu mai sunt asa de interesati de fotbal ca in vremea cand Vasluiul era in prim-planul fotbalului autohton. Dovada ca la jocurile de acasa ale lui Atletico nu se adunau mai mult de 100 de vasluieni.

Abia la meciul de liga a patra dintre FC 2002 Vaslui si Pajura Husi s-au strans 1.500 de spectatori, fiind recordul absolut al ultimilor trei ani.

In tara, doar Mehedinti, Bistrita si Ramnicu Valcea mai au soarta Vasluiului, fara echipe in primele trei ligi.
In topul echipelor cel mai bine reprezentate este Ilfovul. Care conduce detasat, cu 11 echipe! Acestea sunt impartite atat in prima liga, cat si in cea secunda si a treia.

Urmeaza, cu 7 cluburi, Timisul. Pe 3 e Bucurestiul, care a pierdut o echipa, Dinamo II, insa a castigat, in ultima clipa, alta. Progresul Spartac a intors rezultatul turului barajului L3 cu Crevedia, 6-2 dupa 0-3! Bucurestiul este echipa cu cele mai multe echipe in L1, 3 (FCSB, Dinamo, Juventus).

Din acest sezon, Ploiestiul se intoarce cu o echipa in primele trei ligi, Petrolul. Este si singura reprezentanta a judetului Prahova, care, in ultimii ani, a propus o multime de echipe in sistemul divizonar, precum Conpet, FCM Campina, Fortuna, Filipestii de Padure sau Petrolistul Boldesti. Apoi, Constanta se reintoarce in peisaj prin Farul, Buzaul prin Metalul (echipa diferita de Gloria, fondata in 1954), iar Galatiul “dubleaza” Metalosportul prin traditionala Otelul.

Top 10 orase fara echipa in primele trei ligi: Brasov, Baia Mare, Rm. Valcea, Turnu Severin, Piatra Neamt, Bistrita, Slatina, Hunedoara, Barlad si Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img