joi, 28 martie, 2024

Vasluiul va fi un municipiu de gradul unu

Distribuie:

Publicat:

 

Mai este putin pana cand populatia municipiului Vaslui va ajunge la 120.000 de locuitori si pana cand acest lucru ii va conferi statutul de municipiu de gradul unu.

 

Sporul vine si datorita basarabenilor din Republica Moldova care au ales sa-si stabileasca domiciliul in Romania, pentru a obtine cetatenia romana si dreptul de a lucra in UE.

 

Potrivit edilului Vasluiului, la data de 1 iulie 2018 in municipiul Vaslui erau 117.465 locuitori cu resedinta stabila.

 

Vasile Paval spune ca apropierea de 120.000 de locuitori va aduce orasului si avantaje, dar si dezavantaje.

 

De departe cel mai bun lucru este repartizarea prin formula a fondurilor de la Guvern. Mai apoi Consiliul Local va avea 23 de consilieri, in loc de 21 cat are in prezent.

De partea cealalta, dezavantajele orasului municipiu de gradul unu, sunt faptul ca la o populatie de aproape 120.000 de locuitori, salariati sunt doar 17.000. Tot autoritatile spun ca un alt dezavantaj important este faptul ca, in preajma alegerilor, statul cheltuie sume importante pentru a infiinta sectii de votare unor cetateni care nu se prezinta deloc la vot. Tot ei spun ca sunt apartamente in care, potrivit scriptelor, locuiesc si peste 100 de persoane, procentul de prezenta la vost este si sub 1%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img