joi, 28 martie, 2024

Vești bune pentru români! Se majorează salariile de la 1 iulie

Distribuie:

Publicat:

Românii primesc vești bune din partea autorităților, după o perioadă în care au avut parte de o mulțime de scumpiri pe toate planurile. Aflăm acum că s-a decis majorarea anumitor salarii de la data de 1 iulie, precum și acordarea unor bonusuri de până la 50% pentru bugetari.

Ce salarii cresc la 1 iulie

În urmă cu doar o săptămână, Marcel Ciolacu acuza statul că trage de timp și ”strânge cureaua” în ceea ce privește majorările, dar se pare că s-a înșelat. Parlamentul a votat, marți, 31 mai, o nouă creștere a salariilor bugetarilor, veste pe care o așteptau toți românii de mult timp.

Mai exact, Deputații au votat pentru majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017 pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021. La votul din plen s-au înregistrat 195 voturi ”pentru”, 46 ”contra” şi 8 abţineri.

Mai exact, angajații din ministerul Transporturilor și ministerul Culturii, precum și pentru cei din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și din Ministerul Sportului. Totodată, personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%.

Cât despre autoritățile publice precum instituţiile şi/sau autorităţile publice, salariul de bază va crește cu 25%, iar indemnizația cu până la 50%. Decizia finală aparține președintelui, care va trebui să aprobe noua lege.

”Funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului Ministerului Finanţelor, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi din instituţiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Ministerului Justiţiei, precum şi funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%”, prevede proiectul de lege,

USR a anunțat că va contesta la Curtea Constituţională cele două proiecte legislative aprobate, marţi, de către parlamentarii PSD-PNL-UDMR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img