joi, 28 martie, 2024

Vegan sau nu? 10 produse pe care le-ai crezut vegane

Distribuie:

Publicat:

Produse vegane care nu sunt vegane! Mâncarea vegană este o alegere din ce în ce mai populară pentru cei care doresc o viață mai sănătoasă, care respectă mai mult mediul și animalele.

Deși poate părea complicat să renuntam la alimentele pe care suntem obișnuiți să le mâncăm, cum ar fi laptele și ouăle. În realitate, multe mărci oferă din ce în ce mai multe alternative vegane la produsele clasice pe care le știm.

Problema este că substanțele derivate de la animale se ascund in asa numitele produse vegane. În unele cazuri, în cazul în care cantitatea nu depășește o anumită limită, nu este obligatoriu să se menționeze prezența derivatelor animale pe etichete. În alte cazuri, numele sunt cauzatoare de confuzie. De exemplu, colorantul E120 este o substanță care este derivată din cochinărie.

Să descoperim cele 10 alimente care nu sunt vegane, în timp ce totul sugerează ca ar fi.

1) Bomboane moi, gen geleuri

Delicioase și foarte colorate, există multe tipuri de bomboane moi. Ceea ce le face unice este faptul că sunt moi. Din păcate, acest efect se obține datorită gelatinei, ingredientul principal al acestor mici bomboane. Aici trebuie să fii atent, deoarece gelatina este adesea de origine non-vegetală. Este formata din oase și organe de animale.

2) Produse vegane care nu sunt vegane. Alimentele rosii

Bomboanele moi sunt probabil acum deja excluse din dieta dvs. și înlocuite cu alte bomboane. De exemplu, cu bomboane roșii care vă atrag atenția pe rafturile supermarketurilor.

Cu toate acestea, această culoare roșie este obținută cu un colorant care poate avea mai multe nume precum E120 sau acid carminic. Acest colorant este extras din insecte. Aceste bomboane sunt, prin urmare, făcute cu derivate animale. De asemenea, aveți grijă cu iaurtul, băuturile răcoritoare și orice mâncare roșie.

3) Guma de mestecat

Fie că este un obicei sau un mod de a vă menține respirația proaspătă, guma de mestecat ar putea ascunde surprize neplăcute.

Într-adevăr, multe companii folosesc gelatină, ca și pentru bomboanele moi, dar este ușor să găsești acid stearic sau lanolină în guma de mestecat (aceasta din urmă derivă din lână de oaie).

4) Produse vegane care nu sunt vegane. Bere

O bere rece bună este o necesitate vara. Cu toate acestea, există tipuri de bere tratată cu acizi lactici, de origine animală sau clarificată cu substanțe derivate din pește. În plus, cantitățile adesea mici din aceste ingrediente permit companiilor să le excludă de pe etichetă.

5) Suc de portocale

Când începeți o dietă vegană sau vegetariană, fructele și legumele sunt alimentele pe care le cumpărați cel mai mult. Cu toate acestea, atunci când faci cumpărături, trebuie să te adaptezi la cumpărarea de fructe de sezon sau să te mulțumești cu sucul pur.

Cu toții avem în minte semnul „bogat în omega-3” de pe cutia de sucuri de portocale din supermarketuri și, probabil, l-am cumpărat și pentru asta. Cu toate acestea, originea acestor omega-3 este adesea peștele.

6) Pesto

Nuci de pin și busuioc sunt baza pesto-ului. Ceea ce face ca acesta să fie o mâncare aparent perfectă pentru o dietă vegană. Cu toate acestea, adesea ignorăm faptul că poate exista brânză în interiorul pesto-ului. Pare inutil să subliniem că brânzeturile nu sunt produse vegane. Deci, aveți grijă să alegeți pesto fără parmezani sau pecorino.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img