vineri, 26 aprilie, 2024

Vehicul cautat de autoritatile italiene, depistat la P.T.F. Albita – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat la controlul de frontiera o remorca tip cisterna declarata furata de autoritatile din Italia, despre care soferul, un barbat din Republica Moldova, a declarat ca a fost achizitionata din Polonia.

In ziua de 29 aprilie, in jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei, cetateanul din Republica Moldova Valeriu C., in varsta de 61 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion, inmatriculat in Republica Moldova si o remorca tip cisterna, inmatriculata in Polonia.

“La controlul de frontiera, colegii nostri au constatat ca remorca in cauza figureaza in bazele de date ca fiind bun cautat pentru confiscare, semnalare introdusa de Italia la data de 06.04.2017.” declara Irina Mirica

Au fost efectuate verificari suplimentare, iar in data de 02.05.2017,  autoritatile italiene ne-au informat in scris ca vehiculul face obiectul unei infractiuni de delapidare (autovehiculul a fost achizitionat in leasing, iar utilizatorul nu a mai platit ratele si nici nu a returnat vehiculul).

Cu privire la aspectele constatate, Valeriu C. a declarat ca, impreuna cu proprietarul firmei de transport unde este angajat,  a achizitionat vehiculul in cauza din Polonia, de la o societate comerciala de profil, in schimbul sumei de 29.000 euro si ca nu are cunostinta despre faptul ca acesta este implicat in vreun litigiu.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunii de  tainuire, iar vehiculul, in valoare de 135.000 lei, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img