joi, 25 aprilie, 2024

Venituri reduse: ce salariu trebuie să ai pentru un credit 40000 euro?

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, împrumuturile sunt cele mai bune opțiuni pentru cumpărarea mașinii visurilor tale, realizarea unui proiect imobiliar sau a unui proiect profesional. Este, de asemenea, cea mai rapidă cale pentru a depăși momentul unor cheltuieli neașteptate.

Multe persoane au folosit deja creditul bancar cel puțîn o dată în viață. Într-adevăr, diferite aspecte sunt esențiale atunci când vrem să facem un împrumut, cum ar fi cel care ne interesează în mod special astăzi: salariul.

Cum se calculează suma care poate fi împrumutată?

Suma maximă pe care o puteți împrumuta cu salariul dvs. se numește capacitate de împrumut. Acest indicator este definit de unitățile bancare, precum și de alte organizații de creditare, prin intermediul unui indicator. Este vorba despre gradul de îndatorare. Acesta din urmă caracterizează partea din venitul dvs. care poate fi alocată plății ratelor dvs. lunare. Rețineți că este condiționat de 40% din venituri.

Astfel, atunci când trimiteți o cerere de împrumut instituției dvs. bancare, această din urmă va calcula 40% din salariu pentru a defini ce plăți lunare maxime pot fi definite și, prin urmare, ce sumă totală este posibil să se împrumute. De asemenea, banca va lua în considerare următoarele trei criterii: durata împrumutului, rată dobânzii și valoarea asigurării obligatorii a debitorului.

Folosiți un calculator de credit

Cea mai relevantă și mai rapidă modalitate de a simula un împrumut și de a vă defini capacitatea de împrumut este utilizarea unui simulator. Cu un astfel de instrument, va trebui să răspundeți la diferite întrebări pentru a putea evalua toate criteriile studiate de bănci. Această oferă posibilitatea în doar câteva minute de a obține o estimare de credit.

Cum să obțineți credit cu un salariu mic?

Depinde de diferite criterii care fac parte din analiză riscurilor care va fi realizată de departamentul de angajamente al instituției bancare. Pentru a ști cât de mult este posibil să împrumutați cu un salariu lunar de aproximativ 1.500 RON, iată cele cinci puncte pe care ar trebui să le țineți cont:

·         Ceilalți membri ai familiei

·         Cu ce rămânem după plata ratei lunare

·         Raportul datoriei

·         Alte posibile credite

·         Și, în sfârșit, perioada împrumutului

Evident, este posibil să faceți un împrumut de 40.000 de euro cu un salariu net de 1.500 de lei pe lună, mai ales dacă este vorba de un împrumut auto. Pentru o ipotecă, bugetul care poate fi alocat proiectului dvs. imobiliar va fi destul de mic. Asigurați-vă că aveți grijă de toate elementele dosarului dvs., în special păstrarea extraselor bancare.

Când solicitați un împrumut, veți avea un anumit salariu. Astfel, veți putea, prin urmare, să împrumutați o anumită sumă maximă de bani pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă. Prin urmare, suma maximă care poate fi împrumutată în acest moment va fi stabilită.

Cu toate acestea, salariul dvs. poate crește în anii următori și puteți apoi renegocia creditul sau puteți obține un credit nou.

 Iată un exemplu de ipotecă în valoare de 200.000 RON:

Pentru o perioadă de 30 de ani, cu o plată lunară maximă de 700 RON, calculați un salariu minim de 2.100 RON.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img