marți, 16 aprilie, 2024

Veste bună pentru români! Cât costă un litru de benzină sau motorină după ieftinire

Distribuie:

Publicat:

Veste extrem de bună pentru toți românii! După jumătate de an de scumpiri în țara noastră, preţurile la carburanţi au scăzut. Iată cât costă acum un litru de benzină sau motorină după ieftinire!

Veste bună pentru români! Cât costă un litru de benzină sau motorină după ieftinire

Reducerea la carburanți a fost între 10 şi 15 bani, iar în ultima lună, benzina şi motorina s-au ieftinit cu aproape un leu pe litru. Așadar, acest lucru înseamnă că un plin de benzină sau motorină este mai ieftin cu 50 de lei. Principalele explicaţii sunt: ieftinirea barilului de petrol, dar şi reducerea cererii. Analiştii spun însă că, spre finalul anului 2022, am putea avea o nouă perioadă de creșteri, atunci când Europa va renunţa definitiv la petrolul rusesc.

Preţul minim al benzinei a ajuns în prezent la 7,67 de lei pe litru, iar prețul minim al motorinei este în prezent de 8.31 de lei pe litru. De asemenea, prețul unui baril de petrol a ajuns acum la 99 de dolari, asta după ce la începutul lunii martie 2022 era de 130 de dolari.

Când a avut loc ultima ieftinire a benzinei, în România

Ultima ieftinere a benzinei, în România, a avut loc în luna iulie. Pe atunci, șoferii din țara noastră puteau cumpăra benzină cu un preț mai mic de 8 lei pe litru. În București, șoferii puteau cumpăra benzină mai ieftină din mai multe stații cu combustibili. Una dintre acestea se află pe strada Dr. Herescu Petre. Pe atunci, liderul pieței luase decizia ca prețul pentru combustibil să fie redus cu 4 bani pe litru. În stația din Capitală, suma pe care trebuia să o plătești la pompă coborâse la 7,98 de lei pe litru, asta după ce a fost aplicată reducerea de 50 de bani, care a fost promovată chiar și de către guvern.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img