marți, 16 aprilie, 2024

Veste buna pentru tinerii care vor sa-si deschida o afacere. Inscrierile in programul Start-up Nation incep in doua saptamani

Distribuie:

Publicat:

Secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat luni, la Bistrita, ca programul Start-up Nation va debuta in aproximativ doua saptamani, inscrierile urmand sa se faca exclusiv online.

“Implementarea, adica inscrierea, va incepe intr-o perioada de aproximativ doua saptamani, poate doua saptamani si un pic. Am incercat sa fie la inceput de mai, au fost foarte multe elemente si, in urma dezbaterii publice, trebuie sa facem foarte multe modificari, OUG 10, si lucrul acesta ne-a intors in Parlament si putin ne-a intarziat din acest punct de vedere, fiindca am dorit intr-adevar ca toate acele modificari sa se regaseasca si in textul de lege. Iar legea, in acest moment, este la promulgat si este o chestiune de doua saptamani”, a declarat Laufer.

Ilan Laufer a participat, luni, alaturi de secretarul de stat Adrian Mladinoiu, la o intalnire cu persoane interesate de programul Start-up Nation din municipiul Bistrita, la care au mai fost invitati prefectul de Bistrita-Nasaud, Ovidiu Frent, vicepresedintele Consiliului Judetean, Vasile Puica, viceprimarul municipiului Bistrita, Cristian Niculae, si secretarul Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Monica Muresan.

Potrivit lui Laufer, acest gen de intalniri au dus la imbunatatiri ale programului, ca urmare a sugestiilor venite din partea viitorilor antreprenori.

“In acest fel am reusit sa aducem foarte multe imbunatatiri programului Start-up Nation, sa introducem cheltuieli eligibile si nu numai, inclusiv chirii, salarii si alte cheltuieli care nu erau incluse, inclusiv TVA nedeductibila e o cheltuiala eligibila in cadrul programului Star-up Nation. Pe de alta parte, am dorit sa merg sa intalnesc oamenii si sa le transmit gandurile si mesajele mele, in asa fel incat sa ii determin sa se apropie de zona de antreprenoriat”, a precizat secretarul de stat, potrivit Agerpres.

Programul Start-up Nation a fost aprobat prin OUG nr.10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii si se adreseaza cetatenilor romani, cu varsta minima de 18 ani, care vor sa infiinteze o firma. El are ca obiectiv principal stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale start-up-urilor, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si facilitarea accesului acestora la finantare.

Sursa: romaniatv.net

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img