sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Veste excelenta pentru angajati: pot primi 150 de lei sub forma de tichete cadou, de Craciun. In ce conditii

Distribuie:

Publicat:

Angajatii din Romania pot primi pana la 150 de lei de persoana sub forma de tichete cadou, pentru sarbatorile de Craciun. Potrivit noului Cod Fiscal, care a intrat in vigoare la inceputul acestui an, tichetele cadou sub aceasta valoare nu mai sunt impozitate.

Tichetele cadou acordate in baza contractului de munca drept cadouri salariatilor, cat si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, sau drept cadouri oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, sunt neimpozabile din perspectiva impozitului pe venit, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 de lei.

Tichetele cadou sunt neimpozabile atat in beneficiul propriilor angajati, cat si in beneficiul copiilor minori ai acestora. Pana la intrarea in vigoare a Noului Cod fiscal, beneficiau de facilitatile fiscale doar companiile care acordau tichetele cadou in beneficiul copiilor minori ai angajatilor.

Incepand cu 1 ianuarie 2016, tichetele cadou sunt neimpozabile atat in beneficiul propriilor angajati, cat si in beneficiul copiilor minori ai acestora, daca sunt acordate cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, sau drept cadouri oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, in limita a 150 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img