marți, 23 aprilie, 2024

Veste URIASA pentru multi romani! Vor primi PESTE 1000 DE EURO in cel mai scurt timp. Ministrul a anuntat: „Peste 24 de milioane de euro sunt pregatite”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, sustine ca din cauza unor cerinte impuse anul trecut va trebui sa plateasca fermierilor in acest an 1.248 de euro pe vaca de carne si aproape 11.000 de euro pe hectarul de rosii.

“Celor care au vaci de carne inregistrate trebuie sa le dau anul acesta 1.248 de euro pe cap de vaca, adica mai cumpar odata vaca. De ce? Pentru ca cerintele impuse anul trecut in loc sa duca la inscrierea a 20.000 de vaci au dus la inscrierea la doar 8.400 de vaci. De asemenea, pentru un hectar de tomate voi da 10.800 de euro si 844 euro la vaca de lapte, iar daca nu le voi da aceste sume fermierilor va trebui sa le dau inapoi la Bruxelles si imi asum aceasta decizie.

Dar si in aceste conditii vom pierde 24 de milioane de euro pentru ca nu reusesc sa acopar sumele respective”, a declarat, luni, ministrul Agriculturii.

Acesta sustine ca in primii doi ani, pe noua Politica Agricola Comuna, se putea printr-o decizie politica sa se aplice cat mai putine scheme de plata si intr-o astfel de situatie platile erau demult finalizate.

“Ce sa va spun ca dam subventii la viermii de matase, la o multime de produse care nu se justifica. Sumele sunt extrem de mici, dar pentru fiecare e un subcontract intre APIA si furnizorul de soft. Toate acestea au fost negandite la momentul respectiv”, a precizat Irimescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img