vineri, 19 aprilie, 2024

Vesti bune pentru parinti si copii. Toti elevii vor primi burse, indiferent de performante

Distribuie:

Publicat:

Liviu Pop a initiat un proiect legislativ prin care propune introducerea obligativitatii acordarii de burse pentru elevi.

„Consideram ca este necesara o interventie in sensul reglementarii nu doar a obligativitatii, dar si a unei sume minime pentru acordarea burselor, atat pentru a veni in sprijinul elevilor defavorizati, cat si pentru a stimula elevii sa fie mai competitivi in sala de clasa, dar si sa se implice in activitati extrascolare. Cu toate acestea, nu exista un prag minim pentru sumele acordate, ceea ce ofera consiliilor locale posibilitatea de a acorda sume infime, in acele cazuri in care aleg sa finanteze bursele", a declarat senatorul PSD.

Introducerea obligativitatii acordarii de burse ar putea contribui la satisfacerea unor nevoi ale acetora, potrivit fostului ministru al Educatiei.

„Cuantumul minim al bursei de performanta, al bursei de merit, al bursei de studiu si al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanta, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu", prevede initiativa legislativa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img