joi, 28 martie, 2024

Vesti proaste! S-a luat decizia: Ce se intampla cu tichetele romanilor

Distribuie:

Publicat:

Vești importante pentru toți românii! Potrivit unui proiect de ordin al Ministrului Muncii, tichetele nu se vor majora la 200 de lei, așa cum prevedea legea votată de Camera Deputaților.

Executivul a decis să plafoneze valoarea tichetelor de masă la 15,19 lei până în luna septembrie a acestui an pentru cei peste două milioane de români care beneficiau de această facilitate.

”Pentru semestrul I al anului 2020, începând cu luna aprilie 2020, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 15,19 lei. Valoarea nominală de 15,19 lei se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2020 respectiv, august 2020 și septembrie 2020”, se arată în proiectul de ordin postat pe site-ul Ministerului Muncii.

Deputații spun că proiectul care majora valoarea maximă a tichetului trecuse de Cameră și urma să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis.

”Proiectul a plecat la promulgare din 3 martie. Este o indexare normală, efectuată după atâția ani în care prețurile au crescut. Legea a plecat cumva și de jos în sus, în sensul că ne-au cerut cei care preparau mesele calde, care nu se mai puteau încadra în acea sumă, de 15,19 lei, și că abia se puteau descurca și cu 20 de lei. Impactul bugetar este mic și ajută și industria. Am rămas absolut uimit că se intenționează plafonarea valorii tichetului de masă. După acest semnal dat de Guvern, probabil că Iohannis va trimite legea înapoi la Parlament, iar dacă vom avea majoritate o s-o votăm, după ce trece pe la comisii, și o să o trimitem din nou la promulgare, dar toate aceste proceduri durează. Sunt peste două milioane de tichete care se dau acum salariaților, iar proiectul este oricum de bun simț, în sensul că prevede majorarea valorii tichetului acolo unde se poate, nu este obligatoriu”, a declarat deputatul Valeriu Steriu, inițiatorul legii de majorare a valorii tichetului de masă, potrivit national.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img