vineri, 29 martie, 2024

Vesti proate pentru Liviu Dragnea!

Distribuie:

Publicat:

Procurorul sef al DNA, Calin Nistor, a afirmat, joi, ca spera ca nu va mai dura mult si va fi data o solutie legala in dosarul „Tel Drum”, in care fostul lider PSD Liviu Dragnea este suspectat din 2017 de constituire a unui grup infractional, abuz in serviciu si deturnarea de fonduri europene, anunta MEDIAFAX.

In octombrie 2019, Calin Nistor afirma ca pana la finalul lui 2019 se va da cu siguranta o decizie in acest dosar penal. Intrebat, dupa interviul sustin la Ministerul Justitiei, pentru functia de sef al DNA, de ce nu s-a finalizat ancheta in acest caz, Nistor a spus ca „e greu sa avanseze termene precise”, dar ca spera ca nu va mai dura mult pana ce procurorul de caz va da o solutie.

„Nu mai avansez un termen, se lucreaza in acel dosar. Sa speram ca nu va mai dura mult si va fi data si o solutie legala. (…) Nu pot devoala actele pe care le face procurorul, (…) dar e greu sa avansezi in astfel de cauze termene precise, care pot fi depasite. Dosarele de coruptie nu sunt simplu de investigat”, a spus seful interimar al DNA.

In dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anuntat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 ca Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte.

Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Procurorii au pus, in luna noiembrie, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri patrati, doua masini si mai multe sume de bani aflate in conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii cautand si altele care i-ar apartine liderului PSD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img