joi, 25 aprilie, 2024

Veteran de război din garnizoana Huși aniversat la 99 de ani – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Teleman", împreună cu primarul comunei Bunești – Averești, l-au sărbătorit pe veteranul de război Constantin V. Chetran la împlinirea vârstei de 99 de ani.

  „ L-am cunoscut pe domnul Constantin Chetran la începutul acestui an în cadrul campaniei ,,Recuperarea istoriei naționale – Voci de dincolo de veac", atunci când ne-a impresionat prin luciditatea sa și mai ales prin dragostea față de neam și țară.

  La 99 de ani, domnul Constantin Chetran este el însuși o filă de istorie în adevăratul sens al cuvântului. Bravul veteran de război ne-a impresionat cu poveștile sale care sunt adevărate lecții de viață. A luptat pe Frontul de Răsărit, iar de acolo a venit cu armata română și cea rusă împotriva nemților până în Cehoslovacia. De acolo a mers pe jos 3 luni de zile până în țară. Nu a avut frică de moarte și a avut cu el întotdeauna o iconiță cu Sf. Nicolaie care i-a fost alături. Moartea l-a pândit la orice pas. Niciodată nu puteai ști când o să mori. A fost lăsat la vatră în septembrie 1946, chiar dacă războiul s-a terminat mai devreme.

     Ne închinăm cu respect în fața dumneavoastră .

     La mulți ani ! „ Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Teleman"

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img