joi, 18 aprilie, 2024

Vezi care sunt cele mai mari cheltuieli ale romanilor

Distribuie:

Publicat:

Conform unui studiu al Institutului National de Statistica, romanii cheltuie mai multi bani pe alcool si tigari decat pe incaltaminte si imbracaminte. Asa arata ultimele date facute publice de Institutul National de Statistica pentru trimestrul al treilea din 2015.

La venituri medii de 2.713 lei pe gospodarie, cheltuielile au fost de 2.351 de lei. Cei mai multi bani, 37,6 la suta, s-au cheltuit pentru mancare, apa si sucuri. In timp ce 19,6 la suta din castiguri se duc pe impozite si taxe. Si cheltuielile cu locuinta, apa, electricitatea si gazele sunt mari, de 16,6 la suta din totalul veniturilor.

Din banii care raman, romanii prefera sa cumpere alcool si tigari, pe care dau circa 8,1 la suta din castiguri. Cu doua procente mai mult decat cheltuie cu imbracamintea si cu incaltamintea. Investitiile raman doar un vis. In aceasta zona au mers cei mai putini bani: doar 0,7 la suta din totalul veniturilor.

Daca in ceea ce priveste consumul alimentar, nu exista modificari substantiale, in ultimii ani, pe alte paliere, situatia este departe de a fi optimista. De la debutul crizei, au crescut taxele si impozitele cu aprope patru procente, iar banii pentru investitii sunt de peste patru ori mai putini. In timp ce pentru vicii se cheltuie cu 1,7 procente mai mult.

Cea mai mare pondere in veniturile unei gospodarii o au salariile, 57,6 la suta. 23,5 la suta din bani provin din prestatii sociale, iar 10,4 la suta procente reprezinta venituri din agricultura.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img