marți, 23 aprilie, 2024

Vezi ce risti daca bei zilnic bauturi pe baza indulcitorilor artificiali

Distribuie:

Publicat:

Consumul zilnic de bauturile pe baza indulcitorilor artificiali ar putea sa creasca riscul unei morti premature de cancer, cat si un risc mare de afectiuni ale inimii, in special in randul femeilor, conform unui nou studiu stiintific, noteaza The Sun.
Bauturile pe baza indulcitorilor artificiali sunt cele racoritoarecarbogazoase si necarbocazoase, bauturi din fructe, bauturi energizante si bauturi alcoolice.
In noul studiu, cercetatorii au analizat date de la 80.647 femei si 37.716 barbati care au raspuns la chestionare despre stilul lor de viata.

Ei au descoperit ca bauturile ce se bazeaza pe indulcitori artificiali, cresc riscul unui deces precoce.
Expertii au constatat ca persoanele care au baut mai mult de doua  bauturi indulcite cu zahar pe zi prezinta un risc de 31% mai mare de a muri, decat cei care consuma bauturile cu indulcitori ocazional.
Cercetatorii au descoperit, de asemenea, o legatura intre consumul de bauturi zaharoase si cancer.
Ei au avertizat impotriva consumului excesiv de bauturi artificiale indulcite, dupa ce au descoperit ca numarul deceselor premature au crescut.
Walter Willett, profesor de epidemiologie si nutritie, a declarat: „Aceste rezultate sunt in concordanta cu efectele adverse cunoscute ale aportului ridicat de zahar asupra factorilor de risc  si a dovezilor puternice ca bauturile zaharoase  cresc riscul de diabet zaharat tip 2, factor de risc pentru un deces prematur”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img