marți, 16 aprilie, 2024

Vezi cum va fi vremea pe 2 si 3 august

Distribuie:

Publicat:

Vremea va fi in general instabila si se va raci in majoritatea regiunilor. Indeosebi in sud-vestul, centrul si nordul tarii vor fi innorari temporar accentuate, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si se va semnala grindina, informeaza ANM.

IN TARA

Vremea va fi in general instabila si se va raci in majoritatea regiunilor. Indeosebi in sud-vestul, centrul si nordul tarii vor fi innorari temporar accentuate, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si se va semnala grindina.

Local, cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp si punctiform 30…40 l/mp. In restul tarii, in special sud-est, ziua cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala spre seara si noaptea.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 de grade in estul Transilvaniei si in jur de 35 de grade, izolat 37 de grade in Muntenia si in vestul Dobrogei, unde si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati.Temperaturile minime se vor situa intre 13 si 24 de grade.

LA BUCURESTI:

Desi temperatura aerului va fi in usoara scadere, vremea va fi calduroasa, caniculara la amiaza, iar maxima termica va fi de 34…35 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate mai ales spre seara si in cursul noptii, cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura minima va fi de 19…20 de grade.

MIERCURI

IN TARA

Vremea va continua sa se raceasca, devenind normala pentru aceasta data. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in zona de munte si in jumatatea estica a tarii, unde, indeosebi in cursul zilei, vor fi innorari si local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritorului, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 de grade in estul Transilvaniei si 32 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 11 si 23 de grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img